Gebakken rogvleugel op Ardense wijze met preipuree
Ingrediƫnten (4 personen)
4 rogvleugels (rog moet donkerroze van kleur zijn, hoe rozer hoe verser)
1 dl room 40%
400 g gerookte spekreepjes
500 g champignons in schijfjes gesneden
2 grote uien fijn gesneden
1 koffielepel demi-glace (Liebig)
250 g vers geblancheerde doperwtjes
500 g aardappelen
3 preiwitten
bieslook
geconcasseerde tomaat
boter
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Bereiding
Bak de uien, champignons en spekjes zachtjes. Voeg room toe en demi-glace en laat een beetje inkoken. Kruid met peper en zout.
Bak de rogvleugels en schik op een bord met de saus waaraan op het laatst de doperwjes zijn toegevoegd.
Kook 500 g aardappelen, pureer en werk af met een klontje boter en een scheutje olijfolie geraspte nootmuskaat,een scheutje room en peper en zout.
Voeg 3 fijngesneden en geblancheerde preiwitten toe en meng.
Dien de rogvleugel op met puree van prei. Werk af met fijngesneden bieslook en een geconcasseerde tomaat in dobbelsteentjes gesneden.